Beauty of accident

Igår var jag ute på ett snålblåsigt Skeppsholmen och besökte teater Galeasen. Verket jag skulle se heter Beauty of accident av en svensk-brasilians grupp som heter QUARTO. Innan vi ens fått komma in i lokalen så gick brandlarmet. En halvtimme, två brandbilar och ca 7 förvirrade brandmän senare fick vi komma in igen.

Jag är inte helt säker på vad jag såg. Två människor i mask. Ett jävligt långt(700m specialbeställt enligt initierade källor) svart och blank rep. Ett helt vitt rum. En massa svett. Varmt och hypnotiskt med en ljudbild som pulserade och flåsade(det var människorna i maskerna som stod för flåsandet och svetten).

Beauty of accident

Jag citerar en del ur programmet för föreställningen:

“What happens to the body when dealing with an object? Or when an object is imposed on the body? How can movement originate from an object? How to return to the object its subjectivity, once lost, in order for it to become object and serve function? How can the object be redefined? What is an object?

Uppenbarligen finns det en hel flora av frågor som uppstår i samband med att utföra och se den här, ja vad är det, den här performance föreställningen.

Jag gick därifrån lätt förvirrad men med en tanke om att ha sett något större än vad jag kunde begripa. Tur att jag köpte programmet och kunde läsa mig lite klokare. Det kan ni också bli! Här: http://www.kulturcentralen.nu/evenemang/quarto-beauty-of-accident

 

 

This entry was posted in Recensioner, Teater and tagged , . Bookmark the permalink.