Alexia och jag

I sommar är det Steampunkfestival i Gävle. Jag vill så gärna vandra runt på järnvägsmuseeum, lyssna på författarpaneler, se folk i stiliga dräkter (hoppas hoppas).

Trots väldigt begränsad (men positiva) erfarenhet av både Steampunk och Swecon så känner jag mig väldigt förväntansfull inför denna sammanslagning. Jag hoppas på en rolig marknad dessutom och är oerhört nyfiken på te-duellen och te-provningen. Bland de programpunkter som redan är uppe känner jag att “Skriv kort, helst inte alls” om redaktörer och redigerande, samt “Rymd-SF på tv: 10 år efter battlestar Galactica” lockar jävligt mycket. Hoppas även på en eller ett par punkter om ungdomsböcker/YA, för där har ju genrelitteraturen ökat lavinartat när det kommer till det paranormala.

Sen så borde jag väl sätta mig in i Steampunk lite mer. Känner att jag kanske ska läsa något av Chris Wooding, en av hedersgästerna vars litteratur jag fått för mig kommer vara underhållande. Sen kanske man ska läsa vidare på Gail Carrigers The Parasol Protectorate med Alexia Tarabotti. Jag gillade henne som karaktär. Dessutom händer det sällan (läs: aldrig) att jag plockar upp en bok där huvudrollen beskrivs till utseendet som oerhört lik jag själv. Lite kul faktiskt. Speciellt om jag bestämmer mig för att klä upp mig på kongressen 27-29 juni. Varför inte cosplaya om man kan?

This entry was posted in Kongresser, Litteratur and tagged , , , . Bookmark the permalink.