Att studera mera

I november-december har jag fått möjligheten att gå en kurs på forskarnivå på institutionen. Man skulle tänka att två gamla tentor som släpar efter, en masteruppsats och en pågående kurs i förlagsstudier skulle avråda mig från mer, speciellt då jag ändå söker jobb samt faktiskt jobbar på ca 40%. Men såklart vill jag gå kursen.

Så redan i förra veckan, innan jag flyttade till Stockholm, beställde jag ca 10 skönlitterära böcker till det bibliotek som skulle finnas närmast mig, och i veckan hämtade jag upp dem. Dostojevskijs Onda andar vol 1-3. Joyce, Eliot, Leffler osv. Verk jag velat läsa länge och som jag nu önskar att jag faktiskt läst, för att hinna med 10000-15000 litteratur under en kurs kan bli väldigt tungt.
För en gångs skull har jag dock dragit igång i riktigt god tid. Jag började läsa Pirandellos drama Sex roller söka en författare i förrgår och lär läsa ut den idag. En smal volym som kändes bra att börja med. Dessutom satt jag igår och skrev lektörsutlåtande på en av H.C. Andersens sagor till förlagskursens redovisningar nu på onsdag (att vara 27 år och fortfarande behöva göra grupparbeten, och därigenom fortfarande behöva jaga på de som aldrig hör av sig, lämnar in eller närvarar är så enormt frustrerande. Känns som att vara 14år, och helt värdelöst ur studiesynpunkt för min egen del oavsett hur trevliga gruppkamraterna är).

Hela veckan som återvänd Stockholmsbo har gått till plugg och jobb. Så idag tänkte jag utnyttja de få lediga timmarna jag har (alltså medan jag väntar på att andra ska skicka mig sina utlåtanden) med att packa upp och vara lite social.

This entry was posted in Allmänt, Litteratur and tagged . Bookmark the permalink.