Bokbloggsjerkan: Påskläsning

Vad läser ni över påsken? Det är upprepad undran i mitt flöde. Instagram-bilder av påskbokshögen, Twitter-kommentarer om hur skönt det ska bli att få läsa lite. Min vän Åka frågade över Facebook om “påskekrim”, och ville ha tips på deckare och kriminalromaner/-serier som utspelar sig inom SF eller fantasygenren. Och Annika frågar i veckans bokbloggsjerka vad man planerar att läsa.

uprootedJag är notoriskt överambitiös med mina läslistor över ledigheten. Jag är den där typen som listar 15 böcker jag vill läsa över sommaren men läser kanske bara fem, varav bara en var med på den första listan. (Jag är också den typen av människa som alltid tar med mig jobb/studier när jag åker på semester, fastän jag vet att jag aldrig hinner eller orkar jobba). Nu har jag fem dagar ledigt, och jag har flera böcker att läsa. Med tanke på att jag kommer igenom i snitt en roman varannan vecka nuförtiden, så känns det lite orealistiskt. Men, skam den som ger sig!
Först ut på listan är Naomi Noviks Uprooted. Sen blir det att fortsätta på Jeff Vandermeers Annihalation (har börjat lite och tycker den är väldigt bra, men har någon anledning ändå valt att börja ledigheten med Novik). Och blir jag mot alla odds klar med båda, så ska jag antingen läsa en novell, eller så blir det Rickard Wolffs Rikitikitavi. Vi får helt enkelt se.

Glad Påsk!

This entry was posted in Litteratur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Bokbloggsjerkan: Påskläsning

 1. jag känner igen mig! för mycket + jobb/studier! så också i år. trevlig helg!

  • Nahal says:

   Haha, ja, och inte lär man sig. Jag har jobb med mig hem nu med, vet inte riktigt när det ska passas in i schemat! Men kommit en hundra sidor in i bok nummer ett iaf, och jag började med den idag, så minst en bok ska jag hinna med!

 2. Jag planerar också in alldeles för mycket läsning till varje ledighet. Glad påsk!

  • Nahal says:

   Det är åtminstone inte fint väder, så det känns extra bra att mysa inne med bok och te, tycker jag! =)

 3. Inte alltid man hinner allt man tänker sig. Glad Påsk!

  • Nahal says:

   Nej, det ä ju oftast så. Men jag tänkte att jag skulle börja med något som inte kändes så tungt, för att komma in i ett bra läs-flow lite snabbare.

 4. Visst känner man igen sig! Alla dessa listor med planerad läsning som aldrig hinns med eller byts ut helt och hållet på vägen. Naomi Novik är jag väldigt nyfiken på men har ännu inte kommit mig för att läsa.

  • Nahal says:

   Ja, jag har böcker som varit med på “ska läsa i sommar”-listan säkert tre-fyra år i rad nu, vet inte varför det aldrig blir av :P
   Uprooted är min första av Novik. Kändes som ett bra ställe att börja, det är hennes senaste, den har fått rätt bra kritik och den är fristående.

 5. KajsaLisa says:

  Att det går snabbare att köpa än att läsa känner jag igen :)

  • Nahal says:

   Ja, och läshögen tycks bli allt större, fastän man läser. Mycket konstigt det där :-P

 6. Bokdamen says:

  Det låter nästan lite för välbekant ;) jobb, läslistor japp :)

 7. Monika says:

  Det är ju aldrig fel att ha några böcker att välja mellan :)

 8. Jag brukar planera in för mycket, men just den här påsken har jag inte planerat in något alls för jag vet allt annat som ska göras…

 9. Det var ett fint omslag på Uprooted :) Glad påsk och hoppas du får läst en del!

 10. Lena says:

  Det är bara när jag deltar i något läsevent som jag planerar min läsning. Annars blir det mest det jag känner för. Känner inte till böckerna du nämner.

  • Nahal says:

   Jag gillar att planera och göra listor för att få någon typ av struktur på saker och ting, sen om jag följer listan är en annan femma!
   två första är fantasyböcker, Wolffs är en biografi.

Comments are closed.