Boktips: San Francisco?

På måndag reser jag tvärs över Atlanten till San Francisco. Där ska det det insupas sol, vadas fram i dimma, gå på vinprovning, besöka Alcatraz, festas och främst av allt: bara umgås med några av mina käraste vänner (varav en jag inte sett på flera år).

Förutom stressen att hinna med jobb innan jag åker, allt som behöver köpas innan dess samt packandet, så har tankarna upptagits av mina idéer kring San Francisco. Jag vet ju rätt lite om staden egentligen. Visst har jag sett lite filmer (ehum, The Rock…) och jag kan nog större delen av Eddie Izzards Dress to Kill utantill. Men jag kan, underligt nog, inte minnas att jag läst så mycket om staden.

Ju mer jag söker i minnet desto mer känner jag mig säker på att jag aldrig läst en bok som utspelat sig i SF. Utom ett gammalt Kitty-mysterium som jag läste när jag var 10.
Frågan är alltså, har nu någon i bloggosfären tips på böcker som utspelar sig i denna dimhöljda stad? Har jag missat att ta del av några pärlor? Förslag mottages tacksamt.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Boktips: San Francisco?

 1. Veronica says:

  Mr Penumbra’s 24 hour bookshop!

 2. Johan says:

  The Crying of Lot 49 utspelar sig delvis i San Francisco. Den är bra. Do Androids Dream of Electric Sheep är däromkring i området, men det är förstås inte dagens San Francisco. Little Brother av Cory Doctorow är väldigt mycket Cory Doctorow. Om det är bra eller inte är en annan fråga. On the Road är delvis i San Francisco den med.

  Jag tycker om staden, och jag tycker generellt inte om städer. Kan rekommendera att inte råka vandra in ensam i fel del Tenderloin efter skymningen i fel kläder (i mitt fall kostym).

  //JJ

  • Nahal says:

   Har ju sett Blade Runner men inte läst Do Androids dream… (fast jag har den hemma). Har inte läst Doctorov ännu och Kerouac har inte riktigt intresserat mig.

   Går man i kostym i Tenderloin uppfattas man som torsk? (eller?)

   • Johan says:

    Mja, att döma av blickarna jag fick i området jag råkade hamna i var det mer som lämpligt rånoffer, tror jag.

    //JJ

    • Nahal says:

     Inte helt otippat!
     Jag har bestämt mig för att inte promenera i Tenderloin helt enkelt. Känns som ett bra beslut.

 3. Johan says:

  Eller rentav fel del av Tenderloin.

  //JJ

 4. Kurt says:

  Dashiell Hammett – Riddarfalken från Malta
  Philip K. Dick – Mannen i det höga slottet
  Amy Tan – Joy Luck Club
  Jennifer Egan – Huliganerna kommer på besök
  Jennifer Egan – Den magiska cirkusen
  Jack London – Martin Eden
  Richard Brautigan – Dreaming of Babylon

  • Nahal says:

   Kurt, jag har ju faktist läst Egans Visit from the Goon Squad, tack för påminnelsen! Man in the High Castle ingår nog i Dick-samlingen som står oläst i hyllan, och Joy Luck Club såg jag nog som film för massa år sedan.

   Någon utav de andra borde jag slänga ett öga på. Tack för tipsen!

Comments are closed.