Dark Wings, Dark Words

Veckans fan-squee: såg just senaste Game of Thrones. Som tidigare nämnt så har inte jag läst böckerna, och har därför ingen koll på om Catelyn Stark i bok efter bok är en stenhård adelskvinna som går över lik för vad hon tycker är rätt gentemot hennes familj (även om det lilla jag läst på nätet tyder på det). I ‘Dark Wings, Dark Words’ har hon en fantastisk scen tillsammans med nya tillskottet i familjen Stark, där hon belyser sin relation till Jon Snow, och där hon för första gången tycks ångerfull.
Det är konstigt att se henne ens i ett ögonblick visa tvekan över att hon behandlat familjens oäkting som en ovälkommen hund i två decennier, men samtidigt är det helt brillant. Michelle Fairley var awesome.

Arya StarkI övrigt: intressant att se hur året som gått mellan säsongerna påverkat utseendet hos de tonåriga skådisarna. Bran Stark i ansiktet och Arya Stark till kroppen, är nog de som allra tydligast visar att det inte var igår fastän avsnittet gärna låtsas som det.

This entry was posted in På TV and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dark Wings, Dark Words

  1. Maria says:

    Michelle Fairley är verkligen så himla bra.

    Och ja, jag reagerade också på Arya och Bran. Det är ju självklart att man förändras snabbt i den åldern, men det blir ju lite lustigt i tv-serier där nästan ingen tid har gått.

  2. Nahal says:

    Precis. Jag tror att det funkade OK för min del iom att jag faktiskt inte sett om något från andra säsongen sen den slutade sändas. Om jag gjort det bara några dagar innan hade jag nog reagerat starkare. Jag tyckte exempelvis inte att Joffrey såg annorlunda ut från vad jag kom ihåg, men han är ju också i en ålder där ett år borde märkas av. Likadant med Sansa. Tänkte bara att hon blivit mycket längre.

Comments are closed.