Druids, Oberon and sausages…oh my!

Jag har börjat läsa en ny fantasyserie! Den är nästan lika bra som Dresden-files. Men inte samma klockrena humor och Atticus, vår charmige druid, är inte lika labil som en viss Harry. Dessutom har han betydligt mer sex. Främst med gudinnor. Och det stör mig faktiskt mindre än vad jag trodde möjligt. Han har en rar relation till sin hund Oberon,  och en extremt kärvänlig jargong till en irländsk tantalora med förkärlek för whiskey.

Kevin Hearne

Men om vi bortser från spriten och sexet så är det här ren och skär urban-fantasy underhållning. En advokatvampyr, en advokatvarulv, gudar från alla tänkbara religioner och så tycker jag att hela druidgrejen fungerar så bra! Och så verkar han ha gått igenom en massa saker under de 2000 åren vi missat av hans liv som gör honom klok, och kanske lite likgiltigt ibland. Men på ett bra sätt. Jag har läst de tre första delarna och kommer försöka få tag i de tre ytterligare delarna som finns asap! Nu när sommaren verkar vara över halvt om halvt behöver jag underhållas. Dessutom ligger jag i hårdträning inför dykning och surfning på Bali senare i vinter så allt som distraherar mig från att laga eller baka onyttigheter är plus.

Bok som jag inte riktigt kunnat släppa sen jag läste den: Stoner av John Williams.

Go figure.

This entry was posted in Litteratur and tagged , . Bookmark the permalink.