En e-bokläsares bekännelser (eller: Hur Harry Potter tar över mitt liv)

Jag har gjort det igen. Läst en e-bok mitt i natten i sängen, och det var ta mig tusan värt det! I och med att jag sover lite när som helst på dagarna just nu så är det inte alltid enkelt att också sova de “normala” tiderna. Och jag kan bara slösurfa om vart man köper ett vackert set av de brittiska Harry Potter utgåvorna i så många timmar.

Och svaret på den frågan verkar vara Amerikanska Juniperbooks. Trist nog så är det bara avtagbara omslag i de fyra olika elevhemmen för runt 3500 kr, vill man ha dom inbundna ordentligt i vackert läder så kostar kalaset strax över 26 000… Ja jösses! På Etsy finns det varianter för under 10 000 men de använder inte den brittiska utgåvan! Inte acceptabelt på något vis.  Funderar på vad det skulle kosta att låta binda in de engelska inbundna böcker jag redan har av en professionell bokbindare här i Stockholm, gissar på ganska mycket även om jag skulle nöja mig med halvfranska band. I’m a simple easygoing girl like that.

 

Juniperbooks set med färgtema från de olika elevhemmen, fancy men bara omslag.

Den snordyra läderinbundna versionen från Juniperbooks. Kommer INTE att hända.

Etsy från https://www.etsy.com/se-en/listing/521434062/new-leather-bound-and-lasered-hardback?ref=market Fast med fel utgåva i sig förstås.

Inser vilket i-landsproblem detta är. Men samtidigt som jag insåg att det var en skam att vi bara har de sista tre Harry Potter böckerna hemma på engelska så insåg jag även att jag vill ha ett matchande set med lite mer…magi… än de vanliga utgåvorna. I bästa fall kan de bli arvegods. Rybrants bokbinderi på Kungsholmen verkar vettiga och nåt i den här stilen skulle vara så fint:

Har dock inte vågat maila om prisbilden per bok. Men säg att det kostar 2-3000 per bok. I det långa loppet skulle det vara värt det. Faktiskt. Och då simmar jag inte i nån stor pöl av pengar med mitt jobb i bokhandel. Men rimligtvis får jag välja färg på läder och vilken typ av marmoreringspapper som används. Win! Kanske göra en om året och dra ut på härligheten?

P.S Det här skulle bli ett inlägg om det fantastiska i att läsa e-boken The seven husbands of Evelyn Hugo mitt i natten. Men det gick ju inte alls. Får be att återkomma.

 

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to En e-bokläsares bekännelser (eller: Hur Harry Potter tar över mitt liv)

  1. Nahal says:

    Inte lika exklusiva eller fina, men helt godtagbara och mer prismässigt hanterbara är kanske Bloomsburys 20 year anniversary edition? =)

    http://www.thebookseller.com/news/bloomsbury-launches-20th-harry-potter-anniversary-editions-480236

    • Veronica says:

      De är superfina, men finns bara för The philosopher’s stone deppigt nog. Annars hade det varit perfekt!

Comments are closed.