Årets Swecon, Fantastika 2013

FantastikaDet är en handfull dagar kvar till årets science fiction och fantasykongress, Swecon. Fantastika 2013 hålls i Dieselverkstaden i Sickla, och bland hedersgästerna finner vi Jo Walton, Lavie Tidhar och Karin Tidbeck.
Förra årets Kontrast 2012 var min första erfarenhet av Swecon, och jag hade fruktansvärt roligt. Förväntningarna är därför rätt höga i år då jag faktisk även läst en del av både Jo Walton och av Karin Tidbeck (tillskillnad från förra året då jag inte hade läst något av någon utav de många hedersgästerna).
För er som är nyfikna men inte betalade medlemsavgiften före den 11 oktober, finns möjlighet att betala i dörren, både för hela helgen eller för enskild dag. Är man under 26 går man dessutom in gratis! Programmet hittar ni här.

Jag brottas med om jag vill se panelen om Urban fantasy eller Rymdkommunism, vill se intervjuerna med Walton och Tidbeck och gärna Steampunk-panelen där bland annat Tidhar är med, och så vill jag se Torill Kornfeldt hålla ännu en eminent presentation om djur och deras konstiga vanor. Sen tänkte jag skriva en kongressrapport och rösta på Maria Nygård till Alvarpriset.

Peppen är stor.

This entry was posted in Kongresser and tagged , , , . Bookmark the permalink.