Kort från Mariehamn

Jag njuter sol och semester i Mariehamn, och deltar på Åcon 8. Det är min första relaxacon (det är alltså i detta fall en SF och fantasykongress med avslappnad struktur och bara ett programspår per dag), och min kropp gick in i semester-mode i princip 10 min efter att jag nådde Mariehamn, så jag är absurt trött hela tiden.

Jag har hittills gjort vad man gör bäst på relaxacon: socialiserat, köpt böcker, lyssnat till en handfull paneler och till och med deltagit i en. Det är också första gången jag var med i en panel utan att moderera den, vilket var väldigt nervöst! Men jag känner att Agent Carter och Jessica Jones är ämnen jag har nog koll på, så när panelen väl kommit igång var det mest roligt. Extra glad att Fia var med mig så vi kunde peppa varandra innan, speciellt då Kisu och Elise haft en liknande panel tidigare och var lite tryggare i upplägget. Alla gjorde bra ifrån sig, jag är nöjd. Tacksamt att vara i panel med entusiastiska människor!

Efteråt gick jag också på en panel som behandlade årets Hugo-nominerade serier/graphic novels. Panelen var ganska missnöjd med resultatet, då de kände att politiken bakom lett till att många värdiga kandidater inte fått lyftas fram till förmån för ett gäng bakåtsträvares vilja att homogenisera Hugo-priset att bara föra fram en typ av berättelse för en typ av läsare.
Jag håller med. Just därför (eller ja, orelaterat till Hugon, men för att jag vill belysa olika roliga verk) så kommer jag sitta i en panel om serier på årets Swecon, Fantastika 2016. Det går bra ihop med det faktum att jag tog upp serieläsandet igen förra året, efter en längre och mer omfattande paus. Men nu blir det alla möjliga titlar inom SFF-genren att prata om, så jag hoppas på att se er där!

This entry was posted in Kongresser and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kort från Mariehamn

  1. MissMagic says:

    Låter så spännande! önskar jag varit där och kunnat lyssna på din panel :) Men kanske i framtiden :)

    • Nahal says:

      Nästa helg är det Fantastika i Stockholm, och jag sitter i ett antal paneler. Kanske ses vi där? :-D

Comments are closed.