Lägesrapport

Jag tycker om listor. Och överblickar. Därför är sådana här inlägg så bra, särskilt när jag själv slipper ta fram frågorna och kan följa en färdig mall. Latheten.
Stal den här av Vildvittra, som i sin tur plockade upp den på Glorybox.

Senaste böckerna jag läste: Fick ett bokpaket från fina Mix förlag förra veckan och har sedan dess läst Marissa Meyers Cinder, en humoristisk nyskrivning av Askungen i framtida SF-miljö med cyborgs, androider och månfolk. Var lite tveksam först men föll snabbt in i berättelsen. Lättsam och underhållande trots stor förutsägbarhets-faktor. Kan klart tänka mig att läsa fortsättningen. Strax innan läste jag Josefin Palmgrens Etikett, en kort inblick i dagens åttiotalist-liv i Stockholm, vänskap mellan kvinnor och hur man engagerar sig när man tillhör den “ironiska generationen”. Intressant tanke, men jag hade hoppats på mer… allt. Mer text, mer substans, mer koppling till huvudkaraktärerna eller hennes nyfunna vän, men det rann liksom mig mellan fingrarna lite. Inte riktigt min grej helt enkelt, men extra plus för författarinnans besatthet av Flight of the Conchords, hur kul som helst.

Böcker jag läser just nu: Jag borde läsa ut Wolfgang Isers The act of reading, men det bli inte av för den är ett måste i mitt uppsatsskrivande (det är iaf min slutsats till varför det inte blir av, kurslitteratur läses liksom med en helt annan hypotetisk hjärna, ungefär så som efterrätt hamnar i en helt annan mage…). Ska precis börja på Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman.

Böcker jag ser fram emot: Jag vill läsa Karin Tidbecks Amatka. Så köpte jag Jennifer Egans A visit from the goon squad för snart ett år sedan och den har bara legat i hyllan fastän jag varit så pepp på den. Och så The Ocean at the End of the Lane som kommer ut i juni. Det var ett tag sedan jag läste Gaiman.

Senaste filmerna jag såg: Silver Lining Playbook. Charmig, rak, välspelad. Jag tycker den var riktigt bra. Jätterolig på sina platser och helt enkelt bara en bild av livet andra gånger.
Och i helgen såg jag Cloud Atlas för andra gången. Fantastiska film: så invecklad, så snyggt gjord. Den var nästan bättre andra gången när jag kunde koncentrera mig på detaljer, uppmärksamma utbyten, smink och kopplingar på ett annat sätt.
Jag ser så mycket film, och med alla nyfilmatiseringar som kommer ut som baserar sig på 40 år gamla filmer som i sin tur inspirerade trettio andra rullar känns det inte ofta som att jag ser mycket nytt egentligen. Cloud Atlas är bland det bästa och mest unika jag sett på ett par år tror jag.

Filmer jag ser fram emot: Har fortfarande varken sett Life of Pi eller Beasts of the Southern Wild. De vill jag verkligen se. Annars känns Oz – The Great and Powerful lockande.

Senaste teveserierna jag såg: Senaste? Jag har sett Dr. Horrible’s Sing-Along-Blog två dagar i rad nu. Annars är det The Sopranos som gäller, och Bones. Samt Castle, som jag visserligen inte sett sen i julas, och underhållande-men- egentligen-inte-bra serien Lost Girl, som Maria fått mig att fastna för.

Teveserier jag längtar efter: Svårt, och samtidigt inte. Jag har väntat tio månader på tredje säsongen av Game of Thrones, bara 30 dagar kvar nu. Sen skulle det vara magnifikt ifall andra säsongen av Dr. Horrible görs klart innan jag lämnar jordelivet. Joss Whedons S.H.I.E.L.D kommer jag såklart också vilja slänga ett öga på.

Musik jag lyssnar på just nu: Det har varit mycket Björk och The Postal Service på senare tid. Återkommande röster i mitt liv.

Musik jag ser fram emot: Uppsala Stadsteater ska släppa soundtracket till föreställningen Dracula nu i vår. Enligt deras egen uppdatering via Youtube skulle inspelningen vara i januari. Jag vill ha skivan – NU.

This entry was posted in Listor & Lägesrapporter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Lägesrapport

 1. Maria says:

  “och underhållande-men- egentligen-inte-bra serien Lost Girl, som Maria fått mig att fastna för.”

  1. Moahahaha!

  2. Utmärkt beskrivning av Lost Girl.

 2. Nahal says:

  Det är som du skrev, karaktärerna som gör serien. Främst Kenzi. Avsnittet då hon framanar Baba Yaga och de tvingas hälsa på Kenzis moster är jättekul =)
  Bo kan jag störa mig på otroligt mycket, för hennes obstinata behov av att hävda att hon har rätt jämt gör ju att hon tar de mest korkade beslut, och förväntar sig att alla ska anpassa sig efter hennes skeva moralkompass.

  Och så måste jag säga att jag gillar hur de drar in allehanda mytologiska varelser och folktro-referenser. Sånt är asbra. Synd bara att man själv sitter där och känner igen efriter och bakus, men huvudrollen som varit på flykt i tio år har in the age of the internets valt att inte googla upp sina symptom och ta reda på att hon är en succubus. Jag har svårt att acceptera att de förväntar mig tro på det.

 3. Pingback: Separation is an illusion |

 4. Pingback: Månkrönikan |

Comments are closed.