Mr Sandman

Både jag och Veronica är hängivna läsare av Neil Gaiman. Vi har olika favoritberättelser, men det vi uppskattar är oftast detsamma: språket, känslan, det innovativa sätt han vrider och vänder på redan berättade historier och gör de nya och magiska igen… Ja, Veronica kommer säkert i framtiden sätta egna ord på sina känslor kring ämnet, det här är mest ett inlägg om mina egna fan-squees (alltså glada utgjutelser).

Det faktum att Gaiman ska släppa två nya titlar nästa år, är därför något som inte bara kommer bloggas om, utan jag kommer säkert ha mina egna pepp-dagar och hypa om det lite varstans. 18 juni 2013 släpps The Ocean at the End of the Lane, en ny roman för vuxna, fristående från hans tidigare verk. Jag kan inte ens minnas när det hände sist. Var det Anansi Boys (2005)? Jag har faktiskt inte läst InterWorld ännu och vet inte alls hur den är genrekategoriserad, även om jag tycker just det är väldigt flytande när det gäller nämnda författarskap.

Ännu bättre, The Sandman, Neil Gaimans fantastiska serietidning om drömmarnas kung Morpheus, får i samband med sitt 25års jubileum, ett helt nytt avsnitt i november 2013. Då Sandman är bland det absolut bästa jag läst i genren, är det här något så bra att jag inte ens kunnat föreställa mig det. För er som inte läst The Sandman, gör det. Den är smart, udda, rolig, djup, och trasig på samma gång. Det är vackert i sin sammansättning på ett sätt få serier har varit vackra.
Några ord från författaren själv om saken, i ett klipp från San Diego Comic Con i år:

This entry was posted in Litteratur and tagged , , . Bookmark the permalink.