Novell(ix)-läsning

Jag har sedan december införskaffat 18 noveller från Novellix och fått två. Med de samlingar och antologier jag har hemma, borde det inte vara svårt att läsa åtminstone två noveller i månaden och skriva om de. Det var i alla fall det jag hade tänkt göra. Jag har läst en, och sedan ett par romaner och barnböcker. Det är visserligen mer än jag läste sista kvartalet 2014, men jag hamnade snabbt i tv-seriefällan igen. På min lediga tid, det sista av min semester och de sjukdagar jag tyvärr redan haft, har jag lyckats pressa in nästan två säsonger av Sleepy Hollow, samtliga utkomna delar av Agent Carter och How to get away with murder, samt snart hela första säsongen av Black Sails. Med tanke på hur mycket tv-serier jag plöjer är det faktiskt lite dumt att jag skriver så sällan om de, så det ska jag försöka börja med.

Dock, för att återkomma till huvudpoängen, jag vill inte att läsningen ska prioriteras bort till förmån för tv:n så ofta som den gör. Och jag vill läsa fler noveller i år. Så även om jag är lite sen, är min personliga bloggutmaning i år att läsa och skriva om två noveller i månaden från och med nu. Till detta ändamål kommer jag främst utgå ifrån de 20 Novellix-noveller jag i princip köpte i gåva till mig själv just för detta syfte (och för att de är så snygga). Sen får vi se vilka andra som sällar sig till skaran, men jag misstänker att det blir lite Amal El-Motar som jag läst sedan årsskiftet, Neil Gaiman då hans nya samling är ute, och Susanna Clarke, för jag har haft ett lånat ex av hennes Ladies of Grace Adieu hemma i vad som börjar kännas som skamligt lång tid.

Jag är ju tyvärr inte så bra på att hålla varken läs-deadlines, eller blogg-löften, men jag tycker inte det ska hindra en från att försöka. Så härmed förklarar jag årets Novell(ix) utmaning påbörjad!

IMAG1230

This entry was posted in Litteratur and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Novell(ix)-läsning

  1. Maria says:

    Jag var – argh – sjuk större delen av förra veckan men är tillbaka på jobbet nu. Chefen typ “Mår du bättre nu? Tittat ikapp många tv-serier?” xD

  2. Nahal says:

    Fint att de känner dig så väl =)
    Jag var jättetrött, och nästan konstant seg, snurrig eller illamående i två och en halv vecka, så det blev mycket att ligga hemma och stirra på datorn.

Comments are closed.