Nu är vi gorillor låssas vi!

Woop woop! Årets ALMA-pris går till Barbro Lindgren, som under sina 50 verksamma år som författare skrivit över 100 titlar själv eller i samarbete med andra.
Jag har läst alltför få böcker ur hennes imponerande bibliografi, men jag minns med glasklar tydlighet hur Jättehemligt (1971) och Världshemligt (1972) lämnade intryck på mig eller hur Max-böckerna lånades hem från biblioteket när lillsyrran var bara bebis.

Också som vuxen är Lindgrens böcker närvarande i mitt liv: på Dockteatern Tittut där jag jobbar har de satt upp både Dollans dagis och Nu är vi gorillor låssas vi, så självklart har jag passat på att läsa de också.
Lite underligt att jag inte plockat upp hennes kanske mest kända bok Loranga, Masarin och Dartanjang (1969) under åren, men det är ju aldrig för sent. Och ni andra som inte läst något av Barbro Lindgren tidigare – no time like the present!!

This entry was posted in Litteratur and tagged , , . Bookmark the permalink.