Neil Gaiman and the Jubjub bird

Känns som att det var mycket länge sedan vi hade något Neil Gaiman-relaterat här, men det är säkert bara inbillning. Vi har nog inlägg om Gaiman mer regelbundet än något annat, tror jag.

Detta inlägg handlar om att Good Omens, Neil Gaiman och Terry Pratchetts mycket roliga fantasyberättelse om jordens undergång, håller på att spelas in som radioteater för BBC Radio4. Jag är mycket glad över detta. Nu har jag inte läst den på 14 år, och dessutom inte på originalspråk, men fann den då väldigt underhållande och håller berättelsen i kärt minne.  Det blir förhoppningsvist mycket bra och lyckat. Det innehåller ju antikrist, apokalypsens fyra ryttare, en ett gäng underdog-vänner i en sketen håla, en bok med makabra profetior, samt en ängel som har otydliga öppettider på sitt antikvariat och hans gamle vän demonen, vars krukväxter lever i total existentiell skräck.
(Jag känner att denna bok måste läsas om mycket snart).

Vill man ha lite mer Neil, kan man även se klippet där han är ute i skogen och reciterar Lewis Carrolls nonsens-dikt “Jabberwocky”, ur Through the Looking-Glass and what Alice Found There från 1872 (Alice och Spegellandet). Klippet spelades in efter att worldbuilders.org (en välgörenhetsorganisation startad av författaren Patrick Rothfuss för att bekämpa fattigdom och hunger) nådde ett visst insamlingsmål.

This entry was posted in Litteratur and tagged , , . Bookmark the permalink.