Tre kilo post

Det har gått två veckor av nya året och jag har jobbat en enda dag (till skillnad från sista tre veckorna av 2013, då jag var ledig typ en dag i veckan som mest…), skrivit på en tenta och tagit hand om BRF-uppgifter (iofs också jobb). Jag har varit i Uppsala tre vändor redan. Jag har läst lite noveller men inte en endaste roman, socialiserat och varit på teater på Edsbergs slott.
Jag har varit på ett bibliotek när jag borde ha varit på tre (jag menar allvar), och boktravarna växer utan att jag återlämnat mer än två titlar. Jag har säkert 20 låneböcker hemma som minst, från flera olika bibliotek och institutioner, från två olika städer. Om jag kunde krympa mig själv för att ge mer utrymme för böcker i mitt liv så tror jag faktiskt att jag skulle göra det.

I mellandagarna, precis innan jag gick på semester en vecka, så skrev jag ett mail från teatern till Alfabeta förlag. Jag undrade om “Vem ska trösta knyttet?” skulle komma i nytryck i och med att det är 100 år sedan Tove Jansson föddes i år (Johan på Tystnad kan intyga att jag tar det här med ur tryck väldigt hårt ibland, speciellt som titlarna inte kommer tillbaka ens i samband med att författaren dör! Ja, jag vet att det låter fruktansvärt krasst…). När jag ändå var inne på Alfabetas hemsida och letade relevant e-mailadress, upptäckte jag att de hade en mycket praktiskt sida för när man ville beställa recensionsexemplar. Jag kryssade i några titlar i hopp om att få i alla fall en eller två, då vissa av de jag intresserade mig för ändå funnits ute på marknade i säkert ett halvår.
Det gick tre veckor och jag tänkte inte mer på saken. Igår hämtade jag dock upp ett brev i Uppsala och insåg att jag hade något som väntade på postens utlämningsställe. Oerhört generösa Alfabeta hade skickat alla titlar jag bett om, och jag fick släpa tre kilo böcker, och mina nyköpta brödformar och kavel från IKEA, hem med ett leende på läpparna. Tillsammans med recensions-exet av 2244:as Gigolomordet (dessa Hop-Ciki-Yaya böcker är så snygga!) som jag plockade upp för ca 10 dagar sedan, har jag nu sju helt nya böcker som jag ska plöja igenom. Det är främst barn- och ungdomsböcker, som Klara Krantz Ge mig arsenik, och en av Littlewoods böcker om Familjen Bliss. Mest nyfiken är jag faktiskt på En fanfar för bilderboken!

IMAG0171

Så mycket att läsa!! Bara att bli klar med alla studieuppgifter först…

This entry was posted in Litteratur and tagged , , . Bookmark the permalink.