Veckans bokbloggsjerka: under 100 sidor

Det finns många bokälskare och bokbloggare därute. Ett bra sätt att få en överblick är att gå in på (eller ansluta sig till) Bokbloggar som drivs av Maria på Tystnad. Ett annat är att delta i lite olika bokbloggsprojekt, som #bok100, eller bokbloggsjerkan. Den senare hålls av Annikas litteratur- och kulturblogg, och det finns en ny fråga eller nytt tema varje vecka. Man svarar, länkar sitt blogginlägg hos Annika och kan ha en aktiv dialog med andra som deltar. Det är roligt och man ställer bara upp när man kan/hinner/vill.

Jag har varit nyfiken på jerkan och tänkte joina ett par gånger, men det blir aldrig av.
Men jag sneglade lite på helgens uppladdade inlägg och temat var så bra!
Vilka är dina bästa lästips när det gäller böcker under 100sidor?


Omslag_Pacheco.indd
Jag recenserade nyligen alldeles fantastiska Striderna i öknen av Pacheco. Utgiven på Tranan nu i vår efter att ha varit en hyllad del av allmänbildningen i Mexico sedan 80-talet. Politisk, nostalgisk, vemodig och rolig på bara 80 sidor. Vill även slå ett extra slag för den, då bokhandlar svämmar över av litteratur översatt från engelskan jag vet att många letar efter lite annat.

fortunatelythemilkMen när jag ändå tar upp engelsk litteratur, och med tanke på att jag gillar att skriva om barn- och ungdomslitteratur och att Neil Gaiman faktiskt var i Stockholm den här veckan: Fortunately, the Milk. En charmig äventyrsbok kantad med absurditeter för åldersgruppen 8-12. Det är berättarglädje, dinosaurier, utomjordingar och skeptiska barn. Full av härliga illustrationer av Skottie Young (i min upplaga, finns även en annan där Chris Riddell illustrerat). Den kom just ut i norsk översättning och kommer väl  på svenska framöver tänker jag, och då antagligen utgiven på Bonnier Carlsen.

This entry was posted in Litteratur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Veckans bokbloggsjerka: under 100 sidor

 1. Monika says:

  Barn- och ungdomslitteratur är fantastiskt att ta till när man känner lite läsmotstånd. Och annars också :)

  • Nahal says:

   Ja, jag tycker att YA är fantastiskt bra när man inte vill ta sig igenom tegelstenar. Man kan hitta allt från underhållande-för-stunden till djupare livsfrågor, utan pretantioner =)

 2. Neil Gaimans Coraline tycker jag jättemycket om. Kan rekommenderas om du inte läst :)

  • Nahal says:

   Coraline har jag läst! Jag är ett Gaiman-fan sen länge och slukar det mesta jag kommer över :D Väntar nu på att han ska avsluta Sandman Overture så jag kan läsa det i sin helhet!

 3. Freja says:

  Jag fick rota igenom mina bokhyllor och hittade några böcker jag nästan glömt… Tack för tips på annat än anglosaxisk litteratur!

  • Nahal says:

   Ja, nu när jag går igenom hyllorna lite så hittar jag bland annat Kaufmanns Alla mina vänner är superhjältar (108 sidor) som jag tänkte läsa förra året men av någon anledning glömde bort. Det är tyvärr alldeles för lätt att glömma sådant man redan har hemma!

Comments are closed.