Be splendid

Sitter på hotellrummet i centrala Gävle, lyssnar på Pogos fantastiska samplingsremixer över Youtube och orkar inte byta ur kläderna. Har lagat en kopp non-descript te i loungen (som luktade aubergine, jag kunde inte dricka det) och vill bara krypa ner i sängen men orkar heller inte skölja bort sminket.

Återvänt från dagens eskapader på Steampunkfestivalen. Jag har lett en diskussion om barnböcker som vi vill läsa igen, assisterat vid teprovning, gophrat panel om bland annat det vita privilegiet inom steampunklitteraturen samt modererat en panel om SF-filmer utan explosioner (där jag pratade lika mycket som paneldeltagarna).
Jag har träffat vänner, inte skrivit drapan jag tänkt skriva, tagit upp frågan om representation inom fantastik och fandom så ofta jag kunnat och mottagit ett…konstverk när Vittfarnepriset delades ut för min vinnande kongressrapport från Swecon 2013.
Jag har dessutom dansat till två låtar med en brittisk kongressbesökare, druckit vin och inte lyckats twittra alls trots försöken.

Imorgon ska jag packa ihop det jag har med, faktiskt se mig omkring på Järnvägsmuseumet och se deras utställning och deras lok och vagnar, och så ska jag åka det modifierade loket Järnsaxa, som fått en glammig makeover sen den först rullade på spåren 1907.

God natt.

This entry was posted in Fotografiska & andra museum, Kongresser and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Be splendid

 1. Elisabet Norell says:

  Ååååh, kan du inte ta och skriva den där drapan och lägga in den på Steampunkfestivalens hemsida!?!?! Jag vill så gärna se vad andra vill skriva om.. att ha nåt att jämföra med (råkade vara väldigt få deltagande tävlingsbidrag… ) Jag önskar dessutom att jag hade fått vara “med dig” på dina aktiviteter -teprovning, barnböcker att läsa igen mm. Hann inte gå -gophrade lite för mycket. Men jag hann visst skriva en drapa… ett resultat av att välja fel väg till muséet ->mer tid att tänka… Jag undrar om vi dansade med samma engelsman…. Fast du kanske dansade med en kvinna -jag känner dig för dåligt. Vänliga hälsningar / Elisabet

  • Nahal says:

   Jag fick aldrig klart den, fanns bara en vag idé. Men blir den klar innan augusti så tar jag med den i min kongressrapport! =) Missade också en del jag ville se pga gophrande, men såg kanske också sånt jag verkligen uppskattade utan att ha tänkt på det innan av just samma anledning.
   Jag dansade två danser med en trevlig Engelsman innan jag bestämde mig för att dra hemåt, men jag vet inte om jag såg dig. Nästa Swecon kanske?

   Grattis till din vinst!

 2. elisabet norell says:

  Var det han med rosa glasögon som sålde böcker för Jhedron Luckspar som du dansade med? Han dansade bra trots att han beklagade sig över att han var ringrostig. Var du på balen så var jag en av alla stressade serveringspersonal.
  Jag är så stolt över min drapa, men så vet jag hela bakgrunden och den betydelse den har för mig. Jag ska dela ut den till alla mina vänner och släktingar nu under sommaren! Har tryckt upp den lite snyggt med lämpliga bilder på finpapper. Roligt:-) Skulle ha gjort det även om jag inte vunnit.

  • Nahal says:

   Jag har faktiskt ingen som helst aning om det var han. Jag har dessutom ganska dåligt ansiktsminne, så i.o.m. att vi inte presenterade oss skulle det vara nästintill omöjligt för mig att beskriva honom, då minnet redan är suddigt.

   Vilken kul idé!

Comments are closed.