Bokbloggsjerka: Sommarläsning

Det är helg igen och därmed bokbloggsjerkan för 13-16 juni.
Det blir tredje veckan i rad som jag är med, och jag försöker ta mig tid att titta in på lite nya bloggar  varje vecka och se vad folk svarar, tycker och tänker, även om det varit lite svårt med jobb och flytt osv. En sak är uppenbar, de flesta bokbloggar jag varit inne på uppdaterar oftare än vi gör här…

Veckans fråga från Annika är: Vad ska du läsa i sommar?

Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg! Gärna Eld och Nyckel också såklart. Martin Jerns Svensk Synd. Chris Woodings Retribution falls om jag hinner köpa den innan Swecon om två veckor och Helene Weckers The Golem and the Djinni.
Åtminstone en utav de två Erlande Loe romanerna jag fått hem som recensionsex eller Efter Stormen, ett utav två digitala recensionsexemplar jag fått från Mix förlag.
Antagligen även en handfull manus för jobbet. Mycket fantasy blir det nog, om jag känner mig själv rätt.

Och, hoppas hoppas, ha tid att läsa igenom antingen Hiroaki Samuras Blade of the Immortal från början eller Neil Gaimans Sandman. Speciellt den senare, som verkligen lämnat sina spår hos mig, har bara läst en enda gång rakt igenom och det är rent sorgligt.

När jag ser detta nerskrivet känns det dock inte så realistiskt. Över 10 romaner och 35 graphic novels? Er… jag har ju faktiskt bara tre veckors semester som mest. Bara för att kommer jag säkert att läsa helt andra böcker än jag tänkt dessutom!

This entry was posted in Litteratur and tagged , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Bokbloggsjerka: Sommarläsning

 1. Boklysten says:

  Ja, det där blir en rejäl hög

 2. Anna says:

  Åh, Engelsforsböckerna… som jag längtar tills Nyckeln kommer i pocket! :)

  • Nahal says:

   Jag hade egentligen tänkt införskaffa alla i pocket efter att Nyckeln kommit ut, men fick nyligen Cirkeln i kartonnage. Så det blir till att köpa resten i samma format, annars skulle jag bli tokig av att titta på de i hyllan!

 3. Monika says:

  Engelsforsböckerna :) De är bra!

 4. Ser att du har en del att välja på :)

  • Nahal says:

   Ja! Känner mig själv dock, så vet att jag lär välja något helt annat när känslan faller in =)

 5. Lena says:

  Det där blir säkert trevlig läsning!

  • Nahal says:

   Hoppas hoppas!
   det är ju alltid lite risky att läsa om något som betydde jättemycket för en för sådär 10 år sedan. Man medvetengörs om saker man inte alls skulle uppskatta nu men som man glömt. Får skriva om upplevelsen sen!

 6. Koko says:

  Intressant att läsa folks val. Engelforsböckerna måste jag nog också så småningom ta och läsa, har läst så mycket om den på olika bloggar. Sandman var en speciell upplevelse, jag vet inte om jag vågar försöka upprepa den.

  Att läsa manus för jobbet låter spännande:-)

  • Nahal says:

   Jag har också hört så mycket gott om Engelsfors-trilogin. Känns verkligen som att man är bland de sista med att hoppa på tåget =)

   Sandman var väldigt speciell, men för mig så var den nästintill livsförändrande läsning, och jag hoppas verkligen att en omläsning inte ska lämna mig besviken.

   Det är väldigt kul och jag önskar att jag gjorde det på heltid!

 7. Den listan klarar du, gör inget annat bara :)

 8. Emmas hylla says:

  Jag har nog också lagt upp en för stor plan, med tanke på att jag bara har två veckors semester….

  • Nahal says:

   Man får försöka hinna med så mycket som möjligt helt enkelt! Det är semester och utmaning på samma gång antar jag =)

 9. Kajsa says:

  Loe är en av mina favoriter. :)

  • Nahal says:

   Läste hans Naiv.Super för säker 7 år sedan eller så, och tyckte väldigt bra om den. Har dock inte läst något annat sedan dess och kan inte riktigt komma på varför, så nu ska jag råda bot på det!

 10. Zelly says:

  Härlig hög med böcker :)

 11. Freja says:

  Jag har en hel hög med böcker här hemma, både nya och hyllvärmare, så jag väljer allt efter vad jag känner för, inga direkta planer för sommarens läsning.

  • Nahal says:

   I slutändan misstänker jag att det blir likadant för mig, att jag plockar lite efter vad som känns mest lockande, trots planerna.

Comments are closed.