Dansa ut det gamla, läs in det nya.

Redaktionen (hahaha) för Owl and Pussycat, m.a.o. Veronica och jag, har firat nyår med god middag, vin och drinkar, bra samt dåliga romantiska komedier över Netflix, och ostbricka. Vi har dansat runt i min lägenhet och fick även sällskap av en annan vän som bytte ut sitt firande mot vårt soffhäng efter midnattslaget. Mina planer om att inte fira nyår alls och bra ligga och läsa i soffan föll inte riktigt på plats, men det var nära nog med en riktigt snofsig myskväll och precis vad jag behövde.

Oavsett sina upp och ner så slutade 2014 fint, och 2015 har börjat lika bra det med.

Vi är nu uppkurade i motsatta ändar av min soffa, med te, filtar och varsin bok. Jag har väntat i ett par veckor nu att kasta mig över Amal El-Mohtars The Honey Month, och är glad att börja året med den. Veronica gör äntligen slag i saken och läser vidare på Gaimans The Sandman, efter ett första möte hemma hos mig för något år sedan. Jag har länge tänkt att jag bör läsa om den, men Sandman hade en sådan oförliknelig inverkan på min bild av fantasy, serietidningsformatet och litteraturupplevelse att det är svårt att gå tillbaka utan att låta sina gamla drömmar dö. Jag tror inte jag är där ännu.

Avslutningsvist: Inga nyårslöften som vanligt. Men på bokfronten hoppas jag på många fler lästa titlar, fler blogginlägg, och fler bokcirkel- och skrivcirkelmöten. Inte helt omöjligt att genomföra, tänker jag.
God fortsättning!

This entry was posted in Litteratur and tagged , , , . Bookmark the permalink.