Inte min kopp Nobel te.

Alice Munro vann som ni säkert vet Nobelpriset i Litteratur. Yay sa vi i bokhandeln där jag jobbar och sålde alla böcker vi hade inne (ca 60) på under fyra timmar. Meh sa jag privat och knöt näven stilla i fickan. För jag har läst henne, upprepade gånger. Hon är tråkig. På riktigt. Eller så är jag en action-junkie läsare.

Det som är synd är att hon redan är en erkänt bra och välläst författare, hon behöver inte en bunt punschdrinkande människor som ropar hennes namn i skyn. Men visst är det väldigt roligt att bokförlaget Atlas nu får sig ett rejält ekonomiskt uppsving! Länge leve de små bokförlagen!

Med det sagt, tack snälla Bonnierförlaget, Norstedts, Piratförlaget och Forma för alla gratisböcker på bokdagen. Much obliged.

This entry was posted in Litteratur and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Inte min kopp Nobel te.

 1. Johan says:

  Alice Munro är en författare jag alltid har känt att jag egentligen borde uppskatta mer än jag gör. Några av hennes noveller tycker jag riktigt mycket om, men de flesta, tja, de är välskrivna, har fantastisk precision, goda personporträtt … och är ganska tråkiga.

  //JJ

 2. Veronica says:

  Det är väldigt sällan jag tycker en författare är tråkig. Usel språkmässigt, en historia som inte funkar eller karaktärer som är hafsigt gjorda. Men tråkig… Nej Munro är i en liten skara där. Undrar hur jag ska kunna prata mig runt det på jobbet när folk frågar om hon är bra? :)

 3. Nahal says:

  Veronica: Var ärlig! Säg att du uppskattar formatet men att berättelserna enligt dig var lite av den segare arten…

Comments are closed.