Pyssel med Lill-Gruffalon

9179_250Julia Donaldson och Alex Scheffler har skrivit barnböcker i många år. På svenska har flertalet titlar getts ut hos Alfabeta, och översättarna har bland annat varit kända författarna Lennart Hellsing och Ulf Stark.
Nyligen läste jag deras Lilla Spigg. Den hamnade sedan i händerna på en bekants barn, som i sin tur blev så förtjust att han till och med går och lägger sig med boken (bästa betyget!), så den har fått stanna där.

9178_250Bland författarduons mest omtyckta böcker finns de om den behornade Gruffalon, ett stort och snällt odjur. Det finns alla möjliga böcker om Gruffalon, och även de om Gruffalons dotter. Två av dessa är inte skönlitterära, men Lill-Gruffalons Pysselbok och Lill-Gruffalons Målarbok låter barnen inte bara leka runt i Gruffalons värld genom att måla och färglägga, men också pyssla med sådant som kräver extra koncentration, som att dra linjer mellan punkter och finna 10 fel. Den passar vid olika humör och vad man har lust med just den dagen, och även om varje häfte inte är så tjockt så finns det en del att göra på de A4 stora bilderna.
Jag som mest skriver om och läser barnböcker, men inte har barn, få behålla böckerna tills vännerna med småttingar kommer på besök. De lär uppskatta att det finns lite att pyssla med även hemma hos mamma och pappas kompisar.

This entry was posted in Recensioner and tagged , . Bookmark the permalink.