Twitter

Det här med att skaffa Twitter-konto… Jag har tänkt på det länge. Å ena sidan känner jag att det räcker med Facebook. Går jag inte nog upp i tidskrävande sidor på nätet? Samtidigt finns det ju mycket jag vill följa: vänner, författare, politiska rörelser etc.

Ibland tänker jag att jag borde skaffa ett Twitter-konto för just den här bloggen. Jag behöver ju inte skriva utan kan ju bara följa (mer eller mindre relevanta) användare och hashtags, allt från Uppsala English Bookshop till Neil Gaiman, eller faktiskt mer aktivt se vad som händer i bokbloggmaffians värld (#boblmaf), eller vad Tyrion Lannister skulle skriva om han hade Internet till sin förfogan.
Men vad händer då med andra hashtags jag intresserar mig för, som bland annat #kvinnohat? Flödet skulle ju fyllas med bara politiska inlägg i perioder, och bloggens kärntema skulle ju gå förlorat. Ska jag då separera det från bloggens twitter-konto? Vi är ju trots allt två som driver The Owl and the Pussycat, och Veronica och jag vill kanske inte alltid läsa vad den andra parten finner intressant. Men jag skulle absolut inte orka ha två olika konton!

Ni som har Twitter, hur gör ni? Har det blivit så att ni twittrar mer än ni bloggar? Känns det som att Twitter är det bästa sedan skivat bröd? Det har ju funnits länge, men jag är alltid lite sen med att hoppa på tåget…

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Twitter

 1. Maria says:

  “Känns det som att Twitter är det bästa sedan skivat bröd?”

  JA. KOM OCH LEK MED OSS.

  Tycker att det låter som att ett personligt konto skulle funka bäst för dig, eftersom ett konto som så att säga representerar bloggen ger en del begränsningar. :)

 2. Nahal says:

  Jag vill vara med och leka! Men jag är lite rädd för att gå ner mig djupare i Internet-träsket.

  Fördelen med att skaffa konto nu är dock att jag inte har smartphone för närvarande, så det kanske är bäst att initiera mig själv i detta när jag inte har möjligheten att tvångsmässigt kolla uppdateringar hela tiden =)

  • Maria says:

   Jag tror att det viktigaste med att hantera Twitter är att inte hålla på och läsa ikapp vad som har hänt sedan man kollade sist. (Eller bara följa få personer, då går det ju.)

   Jag är periodare när det gäller Twitter. Ibland kollar jag ofta, ibland bryr jag mig knappt på flera veckor. ;)

   • Nahal says:

    Ja, jag har blivit bättre på det när det gäller Facebook också. Men jag är ju inne där i princip dagligen, så hur mycket kan man missa? =P

    Men tror du är inne på rätt spår för min del. Personligt konto, och sen följa få personer. Får väl skaffa konto till helgen (nu måste man hitta ett namn också…).

Comments are closed.