Uppsala

För en vecka sedan flyttade mina hyresgäster ut. Så i veckan, efter förkyldning, ryggvärk, tågförseningar och andra om och men, åkte jag till Uppsala igen och sov första natten i min mycket älskade lägenhet sedan i september.
Det var så fint och jag blir så glad av att vara där. Så nu i juni när jag påbörjar min månadslånga semester, flyttar jag långsamt hem igen och tänker tillbringa min lediga tid med att främst läsa. Det ska bli så skönt, så skönt, och jag riktigt längtar.

Vad jag också längtar till är att börja inreda igen och plocka fram saker ur förrådet. Den här vändan tänker jag faktiskt lämna en del saker i sina kartonger. Jag behöver uppenarligen inte ha allt i lägenheten på en och samma gång.
Men böckerna ska upp, nästan allihop! Jag packade inte ner så mycket av de, men faktiskt favoriterna. Jag är så knäpp när det gäller brutna ryggar, hundöron och andra märken att jag oroade mig för att hyresgästerna skulle vilja läsa en bok jag verkligen tycker om och råka bryta ryggen på den, vilket skulle leda till att jag inte ens skulle kunna se åt dess håll utan att bli ledsen (ja, så störd är jag). Så bland annat mina Sandman-album hamnade i källaren.
Jag hann under mina två första dagar även hämta upp ett bokpaket med fem recensionsexemplar från Alfabeta förlag som legat och väntat, samt svänga förbi Uppsala English Bookshop, prata med Jan och köpa två böcker (däribland Jonathan Troppers This is where I leave you, som jag slukar just nu).

Sen har jag ju sedan i september månad lyckats släpa med ca 50 böcker hem till pojkvännens lägenhet här i Stockholm. Jag har fått ca 40 av de, så det har varit mycket ekonomiskt, men inte platseffektivt. Jag ska såklart ta med majoriteten av dessa tillbaka till Uppsala, där jag ska ställa upp de på mina numer tomma hyllutrymmen (jag har faktiskt sådana!), efter att jag sålde av ca 150-200 böcker i förra året. Det var i början en något traumatisk upplevelse som jag sedan varit mycket glad över. Kanske blir det en liknande utförsäljning nästa sommar, vem vet. Men i år ska jag bara stapla böcker på så många platser jag kan och njuta.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Uppsala

  1. Johan says:

    Nej, man vill ju inte bryta ryggen på någon annans bok. Det vore hemskt.

    //JJ

    • Nahal says:

      Precis!! Och gör man det ska man ha folkvett och köpa en ny bok till den stackare vars bok behandlats så tarvligt.

Comments are closed.