We’re up all night to have fun

Om jag var tvungen att välja ett enda band som jag kunde se live, så skulle det vara Daft Punk. Jag gick i fyran när deras ‘Around the world’ loopades på MTV, och älskade den. Sen tog det väl egentligen ett par år innan jag hängivet började lyssna på deras musik, men det finns få album jag anser så fulländade som deras Discovery (2001). Därefter har det varit lite upp och ner, särskilt deras soundtrack till Tron: Legacy hade tydliga toppar och dalar. I sin helhet var det ett OK album, men flera av låtarna var jag rätt likgiltig till och kände att de liksom saknade det jag verkligen gillade med duon.

Discovery däremot, är en konstant enhet i min tillvaro. Låtarna har följt med från dator till laptop, från mobil till iPod till smartphone. De snygga musikvideon som blev upptakten till långfilmen Interstella 5555, har jag rekommenderat vidare igen och igen. Det spelas på fest, när jag (väl) tränar, när jag behöver vila, när jag är nere, när jag är glad. Discovery är, lustigt nog, ett album som gör att jag upptäckt mycket om mig själv, och som har varit soundtrack till mycket i mitt liv.
I förra veckan, efter många rykten och ett antal teasers, släpptes ‘Get Lucky’, första singeln på Daft Punks nya album Random Access Memories. Det är en låt som jag tycker är omöjlig att sitta still till. Den lyfter fram härliga elektroniska funk-toner som påminner om klassisk Daft Punk i en tydlig vink till deras allra tidigaste musik. Jag erkänner att jag först kände mig tveksam till att Pharrell (från bl.a. N.E.R.D) står för sången, men efter ett par genomlyssningar tycker jag att det ger en egen prägel till det nya, och gillar idén (trots det är låten som bäst från minut 2,20 där det först är en helt fantastisk och nästan sånglös sekvens).

Albumet är tänkt att släppas i maj. Tills dess lär den här låten spelas många, många gånger.

This entry was posted in Musik and tagged , , . Bookmark the permalink.