You know you that bitch if you cause all this conversation

Det har stått lite still här på bloggen ett tag, och i mitt fall är det för att jag fixar årsbokslut på jobbet, varit sjuk halva januari, planerar en kongress till nästa år och försöker hinna leva livet. Det blir dock en hel del läst allt detta till trots, vilket är bra.
Det här inlägget skulle bli en recap, eller kanske en liten info-dump av något slag, men jag tror vi lämnar med att säga att jag har mycket att göra men att inlägg kommer.

Istället vill jag länka till denna fabulösa video och låt, med sina lager på lager av politik och symbolik, som är det enda jag har på huvudet just nu (kanske ska man försöka få tag i konsertbiljetter till Beyoncé i sommar?!).

This entry was posted in Allmänt, Musik and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to You know you that bitch if you cause all this conversation

  1. Tack för tipset! Jag gillade verkligen hur den lyckades referera till många olika bitar som format USAs svarta kultur, som plaçage-systemet i främst New Orleans.

  2. Nahal says:

    Jag tycker den är så rik på statements, på symbolik. Hur hon bemöter folks prat om hennes relation, hennes dotter, hennes “blackness” och framgång. Hur hon berättar om en bakgrund som är stöpt i allt som gör southern blackness: maten, modet, familjen, kyrkan, det politiskt segregerade samhället (alla Katarina-referenser) och det ökade polisvåldet som slår hårdast mot sydstatssvarta (Black Lives Matter-referenserna). Att hon tar allt det och blandar upp det med influenser från sina creole-rötter: kläderna, historia, voudou-hintarna.

    Till råga på allt det: catchy låt, och så är hon själv så jävla snygg och cool :D

Comments are closed.